Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

14.02.2010


DUOCACIB Brno
06.02., 07.02.2010



Sobota - 06.02.2010



Na výstavu do Brna jsme se dlouho těšili, hlavně na to, že opět uvidíme mnoho přátel a známých.

Dnes nás posuzoval pan František Bouček, dlouholetý chovatel afgánských chrtů. Asi se poprvé ukázal ve třídě šampionů a získal výborný 1, CAC, CACIB, BOB ze čtyř deerhoundů.




Assing Irater Irsias


Asi splnil tímto dnem bodové podmínky pro udělení titulu

KLUBOVÝ ŠAMPION CZECH DEERHOUND CLUBU



Assing Irater Irsias


Navíc podmínky pro tento titul splnil jako první deerhound v historii CDC.

Odpoledne ještě probíhala bonitace a náš Baltazar se stal ve svých sedmi letech chovným psem. Protože po úrazu, utrpěném ve čtyřech měsících, znatelně kulhá, kromě veterinárních zpráv jsme posuzující rozhodčí dodali i veškeré rentgenové snímky. Pohyb měl Balt nehodnocen, jinak dostal nulový bonitační kód.


Baltazar Jeeves Irater



Neděle - 07.02.2010



Neděle se stala velkým dnem zvlášť pro naši malou dorostenku Carrie. Poprvé se pohybovala mezi tolika lidmi,divnými neznámými předměty, cizími psy, ve velkém hluku ...


Autor fotografie: Naďa Trenčanská


K naší velké radosti zvládla svůj debut bez nejmenších problémů, v podstatě se tvářila jako starý zkušený všeho znalý pes, jen očka jí blýskaly a snažila se nic nepřehlédnout. Nejvíc ji zaujaly kryté psí klece na kolečkách, obzvlášť ty, které vrzaly, jezdily a nebo dokonce štěkaly. To bylo nutné prozkoumat!! a tak se naše malá Carrie rozhodla, že je bude pronásledovat, hurááá! jejda, tady bylo nových věcí pro zvídavé štěně! Jakmile se ale trochu rozkoukala a prošla neznámým prostředím, odvedli jsme ji odpočinout si zpátky do našeho auta.

Dnes nás posuzovala paní Ing. Hana Petrusová, v jejímž majetku byl první vlkodav dovezený do tehdejší ČSSR. Asi se opět předvedl ve třídě šampionů a vyhrál s oceněním výborný 1, CAC, CACIB, BOB ze 3 dospělých deerhoundů.



Assing Irater Irsias


Carrie se předvedla ve třídě dorostu a paní rozhodčí jí řekla, že je výstavní hvězda... a tak po právu s lichotivým posudkem získala ocenění velmi nadějná 1.




Carrie Randis Irater


Po závěrečných soutěžích, s taškou plnou dobrot pro naše psí kamarády, kteří na nás čekali, jsme jeli domů.