Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

28.09.2010


4. ročník "Deeření"
a Klubová výstava CDC

Kamenice nad Lipou - 17. - 19.09. 2010


Molly, Carrie, Asi, Randis



Těšili jsme se na letošní víření, které mělo mít velmi nabitý program. Doufali jsme, že se nám podaří v mezičase i „odpočívat“ a povídat si s přáteli. Hanka odjela se smečkou už v pátek v podvečer, když předtím celý den strávila posledními přípravami klubové výstavy a já se chystala až ráno, protože naše seniorka Kesinka už začíná mít stařecké neduhy a nechtěla jsem ji nechávat Honzovi dlouho na starost. Ráno se Kesi probudila ve sluníčkové náladě, takže jsem se s ní rozloučila a odjela do Kamenice.


Kesinka


Po příjezdu a snídani jsme chvilku seznamovali především nováčky se způsobem vystavování. Vše do chvíle než Lucka s Monikou připravily dlouhou vycházku „ za pokladem“. Vycházka vedla lesem, mimo frekventované cesty a bylo na ní pět zastávek s úkoly, za které dostávali odměnu pejskové v podobě markyzek, piškotů, tyčinek a kostiček a jejich páníčkové v podobě bonbonů. Úkoly byly jednoduché, vycházka skoro hodinová a velmi příjemná. Jen při vytyčování trasy jaksi organizátoři pozapomněli na fakt, že se bude účastnit i malý Vašík v kočárku.


přenášení kočárku


Ale několik svalnatých chlapů a Vaškův terenní kočárek vše zvládli. Vycházka končila na veliké louce, kde se udělalo pár společných fotografií a deerhoundi si vesele zavířili. Muselo se přitom pamatovat trošku na skutečnost, že někteří naši psí hoši už dospěli a stali se z nich „velcí chlapáci“. Ty jsme pouštěli rozumně ve skupinkách tak, aby nemohlo dojít k „výměně názorů“. A tak celá vycházka proběhla ve velmi příjemné atmosfeře.


deeří procházka


V poledne přijel Igor Bělský a dovezl úžasný naviják, takže většina osazenstva vyrazila hned po obědě na louku běhat. Našim "Céčkům" to opravdu šlo! Clay, Cedrik, Connie i Carrie trénovali na licenční běhy s košíkem a dečkou ...


Carrie


Connie


Cedrik


Claymore
Asi s Molly si jen tak zaběhali pro zábavu ...

Molly


Asi s Tondou


My s Luckou a Monikou jsme šly chystat poslední věci na členskou schůzi, tombolu a výstavu. Moničin nápad tj. mističky plné nejrůznějších pochoutek pro psy se ukázal jako báječný, protože každý doma krmíme jinak a tak vyhrané pytle krmení od sponzorů končívají často jako další ceny do tomboly. Naproti tomu Froliky, piškoty a jiné ňaminky miluje každý pes. Práce nám dobře ubíhala. Celofány se skotskou mašlí udělaly z obyčejných mističek honosné ceny a taky Lucčiny kokardy byly nádherné!!!

Po večeři proběhla členská schůze, plynule, rychle a věcně se probralo vše potřebné a už tu byla oblíbená tombola se 13 speciálními cenami od Olinky Brandové – kdo by nechtěl vyhrát sušičku na prádlo nebo sadu náhradní kol, zájezd do Říma pro dvě osoby! Lístky šly na dračku. Výherci hlavních cen byli velmi překvapení a všichni jsme se společně zasmáli dobrým nápadům a vtipu. Olinka také, jako obvykle, doma vyrazila do tajných skrýší a komor a její tombolové dárky byly ohromné! Některé i svou velikostí doslova a do písmene. Štěstí se na nás usmálo a tak jsme žádný z nich nevezli s Hankou domů. Pak už se jen sedělo a povídalo…


Neděle 19.09.2010
KLUBOVÁ VÝSTAVA CDC bez zadávání titul Klubový vítěz


Ráno jsme s holkama a pár ochotnými mužskými pomocníky připravili výstavní kruh, ozdobili stoly, narovnaly na ně ceny. Přijela na pomoc Jana Müllerová s Michalem a Míšou, abychom dostáli řádům a měli nezávislou obsluhu v kruhu. Posuzovat přijela Ing. Hana Petrusová, která se vloni účastnila přednášky pana Hectora Heathcote o standardu, byli jsme všichni zvědaví, co si z přednášky odnesla za poznatky.

Speciálním zahájením výstavy byla svatba Martiny Taišlové a Petra Novotného, šťastných majitelů našeho Claymora a rodičů malého Vašíka. Obřadu se zúčastnili úplně všichni, manželé byli spojeni skotskými obojky, malý dostal pravý deerhoundí bryndáček, dort od Daniely s jejich fotkou, na které nemohl chybět Claymore :o). A tak je jich sňatek již konečně právoplatně uzavřený :o). Blahopřejeme!


Martina, Vašek a Petr


celá rodina


První nastoupil Béďa (Cedrik), Claymore a Casper ve třídě mladých – a umístili se Béďa druhý, Casper třetí a Claymore pátý.


Cedrik - výborný 2


Casper - výborný 3


Claymore - velmi dobrý


Potom přišel na řadu náš Asi ve třídě pracovní a postoupil do soutěže o Nejlepšího psa, kterou vyhrál.


Asi - výborný 1, CAC, Nejlepší pes


Ve fenkách soutěžila Carrie ve třídě mladých s Connií a Carrie svou sestřičku porazila. V této chvíli vypadá prostě dospěleji. Connie je krásně černá a především v bočním pohybu neuvěřitelně elegantní.


Carrie - výborná 1, CAJC


Connie - výborná 2


Randiska ve třídě vítězů skončila na druhém místě.


Randis - výborná 2, res. CAC


Nejlepšího představitele plemene a v podstatě "Best in show" vyhrál náš Asi


Assing Irater Irsias - výborný 1, CAC, Nejlepší pes, BOB


Naše malá Carrie získala zvláštní cenu CDC - BOS (Best oposite of sex)


Carrie - BOS


Kašpárek získal „Nejlepší hlavu“


Casper - nejlepší hlava
Randiska „Nejlepší pohyb“


Randis - nejlepší pohyb


Ze tří párů zvítězil Asi a Azalkou, moc jim to spolu slušelo…


Asi + Azalka


V chovných fenách skončila Randiska na třetím místě a maminka Asiho na druhém místě ze čtyř…


Randis, Carrie, Connie, Claymore, Casper, Cedrik


Výstava skončila, proběhla bonitace, ale vše bylo už nějak uspěchané. Lidé nám sice pomáhali, ale všichni se postupně rozjížděli do svých domovů….

Konečně bylo všechno v našich autech a my zůstali v kempu sami, jen s Naďou a Lumírem. Všude bylo najednou ticho a klid…sluníčko stále příjemně hřálo a tak před odjezdem jsme dopřáli našim pejskům ještě vycházku na louku a chvilku hraní a víření.

I když to bylo pěkné, všechno probíhalo plynule, myslím si, že toho bylo na jeden víkend moc a organizátoři si vůbec neodpočinuli. A tak už nyní přemýšlíme, že by se příští rok zkusilo jet někam s přáteli a našimi psy na delší dobu a k tomu udělat opět dva výstavní víkendy…

Kompletní výsledky z KV CDC 19.09.2010