Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

03.06.2012


SVĚTOVÁ VÝSTAVA PSŮ
18.5.2012, Salzburg, Rakousko


Molly, Carrie, Asi




Na Světovou výstavu 2012 jsme vyjeli do nedalekého Salzburgu v sestavě Molly, Asi a Carrie. Očekávali jsme příjezd Collina a Cedrika. Podle plánu jsme vyjeli již ve čtvrtek odpoledne, abychom zaparkovali cca 30 km od Salzburgu na odpočivadle a strávili tu noc.

Ráno jsme se probudili sice do zimy, kdy na trávě jiskřila jinovatka, ale pohled, který se nám naskytnul po vystoupení z auta – nádherné panorama hor, dole jezero, nás ohromil. Bylo to krásné, chtělo by to delší pobyt a prozkoumat krásy této části Rakouska.


pohled z parkoviště






Naše rozhodnutí, být na výstavě kolem sedmé hodiny ráno se ukázalo jako velmi moudré. Poplatek za parkování 22 ,- Eur se nám zdál přemrštěný a tak jsem v areálu výstavy pouze vyložila psy a Hanku a odjela jsem zaparkovat….Poté, co jsem však projela město několikrát kolem dokola a všude , kde se parkovat dalo, se vlastně parkovat nedalo, protože to byly soukromé pozemky a u obchodních center se dalo parkovat jen 1 hodinu jsem odjela 3 km za město, hledat vyhrazené parkoviště, odkud měli být účastníci výstavy sváženi autobusy na výstaviště. Po krátkém, možná delším kufrování jsem parkoviště našla, abych zjistila, že naše vysoké auto tam nevjede. Naštěstí naproti bylo venkovní parkoviště, kde jsem konečně zaparkovala. Potkala jsem se s vystavovateli z Polska s Jack Russel teriery, kteří mi ukázali jak a kde si vyřídit další formality tj. do nákupního centra, najít informační středisko WDS, zaplatit 6,- EUR za parkování a bus….a potom jsem už jen vzala zbytek věcí a čekala na slíbený autobus spolu se spoustou dalších účastníků WDS. Na autobus, který měl jezdit každých 5 minut…5minut, 10 minut,…20 minut – konečně autobus. Všude okolo výstavního centra už byla zácpa, vytvořená nejen vystavovateli, ale i lidmi, kteří jeli do Salzburgu do práce a tak se autobus pomalinku sunul ulicemi. Vedle mě byla starší dáma s několika maltézáčky, kteří se měli od 10ti hodin začít posuzovat…na výstaviště jsme dorazili 10,45 !

Paní s maltézáčky výstavu nestihla vůbec, já nestihla posouzení deerhoundů psů, jen mi rychle řekli, že náš Cedrik získal V1, CACA, Colin V3 ve třídě otevřené a Asi V2 res. CACA ve třídě pracovní.


Cedrik Eimhir Irater


Collin Eimhir Irater


Assing Irater Irsias


Carrie byla hlášená do třídy otevřené a stejně jako Asi získala V2 res. CACA.


Carrie Randis Irater

Carrie Randis Irater


Molly, která nebyla dlouho na výstavě okamžitě odhalila náš úmysl – vystavit ji – a opovržlivě nám dávala najevo, co si o výstavách myslí. Před vstupem do kruhu jsem ji vzala stranou a slibovala jí ten nejlepší coursing. Molly řekla, „tedy dobrá“ a do kruhu vstoupila s nedbalou elegancí. I když nehce, ví, co má dělat a tak s hrdostí oznamujeme, že ve svých šesti letech:

Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind, dcera naší Beauty, se stala V1 CACA CACIB WORLD WINNER 2012.



Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind
(Elieanour Dicksee x Beuty Terri Irater)

Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind - Světový vítěz


Jsme na ni moc pyšní. Po dalším pobíhání po kancelářích, kde jsem chtěla zapsat do rodokmenů výsledky, jsme hned odpoledne opustili výstavní areál, odbočili z dálnice do malé vesničky k jezeru, kde se psi konečně prošli v zeleném a prostorném parku na promenádě, odpočinuli si od hluku z haly a nadýchali se čerstvého alpského vzduchu. Tady jsme udělali konečně Molly i fotografii s pohárem, protože 10,- Eur za fotografii poslanou mailem, udělanou v hale před gumovým plakátem s pohledem na Salzburgský zámek se nám zdálo trochu moc.

Jezero bylo velké, Carrie zaujala kachny plovoucí u břehů, ale nepustili jsme ji. V malé vesničce přenocovala řada vystavovatelů, které jsme v parku potkali. Naši tři deerhoundi budili zaslouženou pozornost, kterou si hlavně Asi užíval. Cestou domů jsme zastavili opět na větším odpočivadle, nakrmili psy a přespali.


Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind - Světový vítěz


Byl to nezapomenutelný zážitek, který nemohl pokazit nakonec ani fakt, že organizace výstavy byla katastrofální….