Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

20.12.2012


Klubová výstava
20.10.2012 - Chlumec nad Cidlinou




Klubovou výstavu, kterou jsme umístili do Chlumce nad Cidlinou, přijela posoudit dlouholetá chovatelka deerhoundů z Anglie chs. Neroche a šefredaktorka časopisu NEWSLETTER anglického Deerhound clubu paní Joan Wragg. Přijela se svou přítelkyní paní Hazel William, pokladníkem klubu.

Počasí nám moc nepřálo, slibované sluníčko se kamsi schovalo a všude byla hustá mlha. Přihlásilo se 24 deerhoundů. Naši nastoupili ve třídě mladých Daisy, ve třídě pracovní Carrie a ve třídě čestné Asi, Molly a Randis. Posudky od tak zkušené rozhodčí nás velmi zajímaly.

Jak je v Anglii zvykem, paní rozhodčí šetřila chválou i známkami a byla poměrně přísná. Chyby nacházela neomylně a její aprobace „specialista na plemeno“ prostě byla znát. O to více nás potěšilo, když ve třídě mladých psů se Dick Assi stal V1 CAJC, BOJ


Dick Assi Irater


Ve třídě vítězů Cedrik Eimhir Irater získal V1 CAC


Cedrik Eimhir Irater


Ašík ve třídě čestné získal krásný posudek a postoupil do soutěže o „nejlepší hlavu a pohyb“.


Assing Irater Irsias


Ve třídě mladých fen se rozhodčí dlouho rozmýšlela a pak zadala V1 bez titulu Deborah Carrie a V2 Daisy Carrie.


Deborah Carrie Irater

Daisy Carrie Irater


Carrie Randis ve třídě pracovní získala V1 CAC


Carrie Randis Irater


Sestra Carrie Connie vyhrála třídu vítězů s V1 CAC


Connie Randis Irater


Molly naprosto zaslouženě porazila ve třídě čestné Randisku. Na jejím vystavení měl velký vliv fakt, že kousek od výstavního kruhu se vipeti snažili běhat coursing, což jim mlha takřka znemožnila, ale zvuk navijáku Molly stejně vzrušoval a zapomínala, že je na výstavě. Randis moc pěkně předvedla Eva Vágnerová.


Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind

Grayrory´s Drama - Randis


Novinkou na výstavě byla třída mazlíků, kam si pro posudek mohli přijít psi a fenky s handicapem zdravotním nebo exterierovým, který je z normálních výstav vyřazuje.


Draga Carrie Irater


V konečném rozhodnutí získala Carrie titul BOB a Cedrik titul BOS, tedy dva stejní jedinci jako před rokem u Nenne Runsten.


Carrie x Cedrik


Naše „tři generace“ ještě vyhrály novou soutěž, kde se předváděly tři po sobě jdoucí generace v chovu – nastoupila Randis, Carrie a Daisy.


Carrie, Daisy, Randis


Největším překvapením i potěšením byla pro nás soutěž o nejlepší pohyb, kam nastoupili tři z našich – Asi, Daisy a Molly. Molly vodila Eva Dufková. Výstavou normálně zcela znechucená Molly zaslechla zase magický zvuk navijáku a nesla se směrem k němu svým nezapomenutelným lehkým pohybem – vyhrála cenu „Nejlepší pohyb“.


Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind


Paní rozhodčí se rozhodla, že nám nebude účtovat žádné náklady, pouze svou letenku a tak jsme jí na oplátku objednali na neděli návštěvu hradu Karlštejn. Byla jsem na tomto hradu poprvé v životě a moc se mi tam líbilo. První prohlídkový okruh jsme měli mladou průvodkyni, která angličtinu tak drrmolila, že se mě dámy pořád ptaly – co říkala?? Vůbec jí nerozumíme! Na druhý okruh s Kaplí sv. kříže jsme však měli pravý opak- vynikající průvodkyni s perfektní angličtinou – byli jsme všichni nadšení ! Jen nad vandalismem turistů, kteří ničili svými podpisy nástěnné malby mi rozum zůstával stát.

I když se to většinou o ženách říkat nemá – hádal by někdo z Vás oběma svěžím Angličankám dávno překročených 70?

Další nezapomenutelný zážitek byl za námi.

Kompletní výsledky deerhoundů
Přehled vítězů, soutěží