Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

08.03.2014




Jak jsme si šli zaběhat - Brno Medlánky


Krásné slunečné počasí , svátek žen a tak jsem vytáhla naše mazlíky na trenink do Medlánek. Kačenka byla opět nemocná, v Brně a tak jel Ašík, Molly, Daisy a Alvin. Alvin celou cestu slintal jak bernardýn, po dojezdu jsem sušila pelíšky a umývala celé dveře a schůdek v autě. Vzpomněla jsem si na Daisy a její začátky v cestování…

Přijela jsem na konec prvního běhu a naši se ani nestačili rozkoukat a už Ašík s Daisy stáli na startu. Daisy bleskově pochopila, vyrazila a utrhla střapec asi po 100 m, krásně ho donesla zpátky do startu obsluze navijáku. Druhý pokus si už oba oběhli celou trať spokojeně, bez košíků a deček a silně pošramotili v cíli střapec.

Alvin radostně pozoroval, poskakoval a fandil. Na nepříjemnou cestu autem už dávno zapomněl. Druhý deerhoundí běh nám natáhli seniorsko-juniorský = kratší. Rozhodla jsem se, proti svému letitému přesvědčení, pustit poprvé Alvina společně s Molly, nikoliv samotného. Chtěla jsem zkusit názor starých pejskařů tj. že štěně dokáže vycítit ze zkušeného psa zájem a zápal pro věc. Molly s Alvinem vyrazili na trať a malý se opravdu učil od profesionála, napřed jen tak za Molly poskakoval, ale po chvilce už pomáhal nadhánět a střídal Molly v zatáčkách…. V poslední zatáčce to Molly překombinovala a letěla nahoru, zatím co střapec zahnul k cíli, ale Alvin, který už tušil, o co jde, vyrazil přímo za kůžičkou a byl v cíli první. Tam nad ní zůstal trošku nerozhodně stát. Proč se to najednou nehýbá ??!! Co s tím mám dělat, Molly poraď ??!! Molly přiběhla a začala střapec rvát jako ve svém nejkrásnějším psím snu. Aha !! řekl Alvin, tak proto to tady je !! a přidal se…moc se jim to oběma líbilo a moc tam z toho střapce nezbylo. Když doběhli, objevila se Hanka, která šla pěšky z domu za námi s Rostíkem a Belinkou. Přivítala se s deerhoundy, okomentovala poslední běh a šli jsme se projít.

Druhý běh vycházel na čtvrtou hodinu odpoledne, kdy se musely jet Kačence dát léky. Tak jsem nechala Hanku s deerhoundy osudu a jela za Kačkou. A tak máme i první dokumentární fotografie z letošního běhání.

Asi + Molly

























Daisy - solo



















Alvik - solo





























Po běhání vyrazila Hanka pěšky přes Palackého vrch domů. Deerhoundi si tak ještě užili krásnou procházku lesem a když na Vrázové objevili Kačku, radost se shledání byla obrovská. Náš marod jim okamžitě ukázala výhody bydlení u Hanky a společně obsadili manželskou postel (Miloš se raději ani nešel dívat). Nemocní se ale nesmí unavovat a tak po krátkém odpočinku jsme jeli domů a Kačka pokračuje v léčení a odpočívání.