Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

06.04.2014


Coursing Brno Hon na sysla


Na coursing jela Daisy a Ašík. Molly jsme se rozhodli už na závody nebrat, protože při svém bojovném srdci by každý závod „musela vyhrát“ a v jejím věku to už není dobré. Daisy byla těsně po hárání a Ašovi, který ji několik týdnů neviděl (byla v Brně u Hanky) nejen chyběla, ale stále nádherně voněla. Nekompromisně mu ale vysvětlila, že už rozhodně NEHÁRÁ a že „ k princeznám se nečuchá“.

První běh běžela s Ašíkem velmi pěkně.







































































Když se vedle ní v druhém běhu postavil Kvido, nechtěla vyběhnout a od Kvida se držela v uctivé vzdálenosti. Pak ale v druhé polovině vyrazila, jak jsme byli u ní zvyklí a do cíle vběhla jako první, bohužel Kvído ji tam srazil k zemi. Daisy hned jak se dostala na nohy, se mu postavila, ale několik dnů po závodě se doma všech stranila a byla smutná. Snad to brzy odezní.

Daisy









































Ašík běžel druhý běh sám, resp. vyklusal rekreačním tempem doprostřed dráhy, kde se zájmem pozoroval návnadu, aby ji posléze stíhal na posledních třech kladkách, začíná čím dál více přemýšlet, jak si tuto zábavu užít tak, aby splnil úkol tj. „zničit králíka“ a přitom se moc nenaběhal. Takže Kvído po zásluze byl první, Daisy druhá a Ašík třetí.