Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

04.10.2007


V pátek (21.9.) odpoledne jsme vyjeli za dalším dobrodružstvím, tentokrát do kempu Křivonoska u Hluboké nad Vltavou.

Po dotazu na naše pejsky: „Kdo chce jet na výlet?“ se všichni seřadili u dveří a tak nám nezbylo nic jiného než, že jsme vyrazili v kompletní sestavě: Kessinka, Bazi, Draggi, Molly, Randis, Gina a v neposlední řadě i jezevčík Andík.

Cestou jsme se zastavili ještě zkontrolovat štěňátka u Müllerů a do Křivonosky jsme dorazili až kolem osmé. Všude už byla tma, ale pejsci byli nedočkaví po dlouhé cestě, tak jsme se šli ještě projít. Po dlouhém dni jsme byli unavení a tak jsme s celou smečkou zalehli, abychom se vyspali na další den, kdy se měla konat druhá Klubová výstava.




Ráno jsme se prošli na dlouhé procházce, pozdravili jsme se s přáteli a začaly opět velké přípravy klubové výstavy … Poté, co dojela i paní rozhodčí Věra Sosnová a vše bylo nachystáno, mohlo se začít. První šli deerhoundi. Draggi byl ve třídě šampionů a získal ocenění výborný 1, CAC. Molly s Randis opět nastoupila do třídy mladých. Molly totiž dělily pouze tři dny od toho, aby mohla být přihlášena do mezitřídy. Ve třídě mladých byly vystaveny čtyři fenečky a nakonec bylo pořadí podle jejich věku – Molly jako nejstarší třídu vyhrála a získala ocenění výborná 1, CAJC, Denisa, dcera Draggiho a o měsíc starší než Randis, byla druhá, Randis byla výborná 3 a jako nejmladší byla na čtvrtém místě Jany od Boušů. Molly se poté zúčastnila soutěže o nejlepšího představitele plemene a poprvé porazila všechny dospělé psy a získala titul BOB.




A protože jsme chtěli výstavu zakončit po deerhoundím, sebrali jsme se s Monikou Boušovou, Zuzanou Máderovou, manželi Bělskými a všemi deerhoundy a Kessinkou s Ginou do lesů na deerhoundí výlet. Ivča Říhová bohužel nemohla s námi jít, protože musela pomáhat v kruhu, ale vše jsme si vynahradili i další den. Všem se to moc líbilo, někteří pejsci se dvořili deerhoundím slečnám, ostatní vířili a hráli si v lese, koupali v rybníku … Mezi tím jsme se dověděli mnoho zajímavých informací od pana Bělského, který vyrůstal ve vesnici nedaleko těchto lesů. Také jsme našli mnoho hub …




Večer jsme si povídali a v neděli jsme zase šli hledat houby a pejsci si užívali dlouhých procházek. Odpoledne jsme se zbalili a chtěli odjet domů, pejsci měli sice odlišný názor, ale v pondělí nás čekala škola a práce.




Bylo to krásné setkání a všichni byli moc spokojení.

Foto: Hana Voborníková, Jana Stehlíková, Róbert Winkler