Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

07.09.2008


Klubová výstava v Bratislavě


V pátek 15.8. jsme vyrazili na klubovou výstavu do Bratislavy s Molly, Randis a Draggim.

Výstava navazovala na coursing z minulého týdne a tak jsme mohli soutěžit o Vítěze pro krásu a výkon.

Počasí nám moc nepřálo, bylo dusno a přehnala se i bouřka s blesky. Odpoledne zase foukal studený vítr ...

Posuzoval nás pan Oleg Fintora ze Slovenska. Draggi se představil ve třídě šampionů a získal ocenění výborný 1, CAC, Klubový vítěz.



Randis nastoupila v mezitřídě a také skončila na prvním místě s výbornou 1, CAC.



Molly se ukázala ve třídě šampionů s výbornou 1, CAC.



BOB se stala Jany od Boušů.

Čekali jsme do závěrečných soutěží, kde si Draggi převzal pohár za Klubového vítěze, což jsme málem promeškali.

Úplně po skončení výstavy nám byly rozdány poháry za Krásu a výkon. Organizátorům se vloudila malá chybička, která nás všechny pobavila - protože na pohárech je cedulka s nápisem "Krása a pes"...
Této soutěže se mohli zúčastnit pouze psi, kteří dokončili CACIL coursing v Bratislavě. Body z coursingu a výstavy se sečetly a poté byli vyhlášeni jednotliví vítězové, pokud by měli dva stejný počet bodů, vyhrává ten, který byl lepší v coursingu.

Vítězem pro krásu a výkon se stal Draggi za deerhoundy psy a Molly za deerhoundy feny. Krásně si obhopsali kruh, aby všem ukázali, že z toho mají radost ...


Draggi, Molly, Baboo a Baruch



Mezinárodní výstava v Bratislavě v sobotu


V sobotu 16.8. se konala mezinárodní výstava v Bratislavě. Vzali jsme pro změnu Molly, Randis a Asiho. Jako věrný společník se k nám přidala i naše malá kernice Gina.

Posuzoval nás pan Gerard Jipping z Nizozemí. Ve třídě dorostu se představil náš Asi, získal velmi nadějnou 1 a v odpoledních soutěžích se proběhl i po slavnostním zeleném koberci v soutěži o nejlepšího dorostence. Byl moc šikovný.


Randis získala výbornou 1, CAC, r. CACIB.

Molly dostala výbornou 1, CAC, CACIB, BOB. A tak se také Molly proběhla ve slavnostním kruhu o Best in group.

Poté jsme odjeli do kempu na Zlaté písky, abychom si popovídali s Boušovýma. Deerhoundi si udělali menší deerhoundí víření,navečeřeli se, my lidé jsme si zašli na halušky a pak jsme šli všichni spát. Poskládali jsme se do auta a tak jsme zjistili, že v našem autíčku se pohodlně vyspí dva lidi, tři deerhoundi a jeden kerník.


Mezinárodní výstava v Bratislavě v neděli


V neděli 17.8. jsme mohli vstávat o trošku později. Monika nám udělala čaj, který byl moc dobrý. Jenže za odměnu se nám ji podařilo vyděsit, protože Asi si v trávě nechal svého oblíbeného plyšového oposuma, který je velmi věrně ušitý a vypadá jako obrovská krysa s odporným růžovým ocasem ...

Před odjezdem do výstavního areálu jsme stihli i jít si pohrát chvilinku na pláž ...


Asi a Gina


Molly a Asi


Molly a Asi


Asi a Randis


Asi a Randis

Na výstavě nás tentokrát posuzoval pan Jean Louis Grünheid z Francie. Všichni naši tři deerhoundi dostali excelentní posudky s oceněními Asi velmi nadějný 1, Randis výborná 1, CAC a Molly výborná 1, CAC, CACIB, BOB.

Po závěrečných soutěžích jsme příjemně unavení odjeli domů.