Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

03.08.2009


Deerhound Jahreaustellung Hünstetten 06.06.2009



Rok se s rokem sešel a my se vydali opět do Německa na jejich výroční deerhoundí výstavu, tentokrát byla pozvaná paní rozhodčí Mary McBryde (chovatelská stanice irských vlkodavů Marumac) z Velké Británie.

Na výlet jela Molly s Asim, opět jsme si domluvili s Janou a Robem, kteří nám půjčili svůj obytný vůz. Jeli jsme do Dobřan, kde jsme naložili zbytek výletníků - Ivču, Jiříka a Monču s Adinkou (dcerou Bastiana).


Adinka, Molly, Asi


Na místo ve sjednaný čas dojela pouze Monča ... ale i tak jsme nakonec neměli až tak veliké zpoždění.

Celou cestu jsme povídali a povídali, nakonec jsme trefili i na místo určení, kde jsme zaparkovali na místě pro karavany a těšili jsme se na další den ...

Ráno nás ovšem probudilo nepříjemné budnování deště ... ale to nás neodradilo a vyrazili jsme i v tomto nečase na slavnostní zahájení výstavy - na výstavu bylo přihlášeno celkem 104 deerhoundů ...



Paní rozhodčí oblékla gumáky a pláštěnku a posuzovala velmi poctivě i v tomto nepříjemném počasí.

Všichni deerhoundi i se svými páníčky se poschovávali pod stany ...

Počasí nám vůbec nepřálo, ale nikomu to nezkazilo náladu ...

První nastoupili veteráni psi a poté veteránky fenky ...

Jako první z naší výpravy se představil náš Asi, přihlásili jsme ho do třídy mladých, kde s ním nastoupilo ještě osm dalších jedinců. Asi ovšem hájil české barvy a umístil se na krásném druhém místě s oceněním:

výrobný 2, r. JVDH, r. JCAC



Paní rozhodčí byla přímo nadšená z jeho pohybu (kostatovala slovy při našem doběhu "WOW") a hned se dožadovala jeho účasti v soutěži o nejkrásnější pohyb, ovšem tato soutěž zde nebyla, pouze o nejlepší hlavu.



Pak jsme dlouho čekali a kochali se místními deerhoundy, nejlepším psem se stal, stejně jako loni, Aogh Caolian.



Mezitím přišel Jiřík s otázkou: "Hádejte, co jsem provedl?" ... a tak vypadal po zbytek cesty jako japonský zápasník ...



Pak nastoupil další reprezentant české výpravy a to Adelaida z Podlipnice od Moniky ve třídě mladých, v konkurenci 12ti fen. Obsadila krásné druhé místo s oceněním výborná 2, r. JVDH, r. JCAC.



V této třídě se představila i dcera našeho Draggiho - Destiny Margodeer a získala ocenění výborná.



Pak už jsme jen čekali na představení naší Molly, povídali si s přáteli a tak jsme ve fenkách toho moc nevyfotili...

Naše Molly nastoupila ve třídě šampionů v konkurenci 16ti fen.



Posuzování trvalo dlouho a tak jsme čekali na individuální posouzení za kruhem, v tom ale Molly uviděla něco bílého a zaradovala se, že je na coursingu a tak jsme to museli jít zkontrolovat ...



Molly se předvedla a při doběhu paní rozhodčí vyřkla "lovely", což nás opět moc potěšilo ...
Molly získala ocenění výborná.




Nejlepší fenou se stala Flower Power von der Oelmühle.



Zajímalo mě jak to dopadne a kdo dostane BOB ... získala jej fenka ze třídy mladých Diva of Bestmara z Francie.



Poté se hlásili jedinci o nejlepší hlavu mezi maldými a v tom jsem zaslechla číslo Adelaidy, ale Monika už zase šla do auta a jediné číslo, které jsem měla, bylo na Ivu, ovšem to vzal Jiřík, ale naštěstí vyřídil a tak Monika doběhla do kruhu na poslední chvíli a Adelaida získala "best puppy and junior head". Získala cenu putovní, která jí má přijít poštou, protože předchozí "majitel" tuto cenu zapomněl přivézt, tuto cenu tedy bude mít Monika doma až do příští Deerhound Jahreaustellung.



Pak už byl opravdu konec a my ještě povídali a čekali jsme na posudky, výsledek jsme si nechali zapsat do rodokmenu s osobním podpisem paní rozhodčí.

Poté jsme vyrazili zpět domů, přespali jsme v Německu a dopoledne dorazili do Dobřan.



A co by to bylo za výlet bez pořádného deeřího víření!!! A když nám nepřálo počasí v Německu, tak tady jsme si to vynahradili... Samozřejmě s námi šli i Bastík s Bižkou, Čudlou a Arinkou.



Těšíme se na přístí rok!


Adinka, Bižka, Čudla, Arinka, Bastík, Asi, Molly


Autoři fotografií: Ivana a Jiří Kohoutovi, Hana Voborníková