Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

19.10.2009


KLUBOVÁ VÝSTAVA WDK
Náměšť nad Oslavou 19.9.2009



Na tuto výstavu jsme se velmi těšili, protože nás přijel posuzovat pan Hector Heathcote z Velké Británie. Jedinci z jeho chovatelské stanice Hyndsight se objevují i v rodokmenech našich štěňátek např. Hyndsight Fedora, což byl pradědeček naší Terinky. Pan Heathcote je oficiálním školitel rozhodčích pro plemeno deerhound v Anglii a tak je to odborník na slovo vzatý. Všichni si jeho posuzování velmi váží. Ke všem psům přistupoval něžně, přesně tak, jak to deerhound potřebuje, bylo opravdu vidět, že je má doma.

Zahájení bylo jako již tradičně za zvuku dudů, deeři šli v čele průvodu ...


zahájení



Jako první nastoupila třída mladých psi, kde se představili tři Draggiho potomci Dante, Dark Angel a Devil. Dante i Dark Angel byli na své první výstavě, ale zvládli to skvěle, obsadili první dvě místa s oceněním výborný a Dante k tomu přidal ještě titul CAJC. Devil se umístil na čtvrtém místě s velmi dobrou.


Dante Margodeer - výborný 1, CAJC


V mezitřídě se ukázali bratři Abran a náš Asi. Oba získali ocenění výborný a vítěze třídy s titulem CAC dostal náš Asi.


Assing Irater Irsias - výborný 1, CAC


Ve třídě otevřené se předvedl další Draggiho syn - D´Artagnan, syn Bastiana - Anthony a Boris Paluduz. Pro Anthonyho to byla také jeho první výstava, protože se jich nemohl zúčastňovat kvůli zranění. Velké překvapení bylo, když Anthony třídu vyhrál s oceněním výborný a titulem CAC.


Anthony z Podlipnice - výborný 1, CAC


Na druhém místě s výbornou se umístil Boris a na třetím místě s velmi dobrou Draggiho syn D´Artagnan.

Ve třídě pracovní nastoupil pyšný otec Draggi a Canterville Margodeer. Canterville třídu vyhrál s výbornou a Draggi se umístil na druhém místě také s výbornou.


Eileadnour Draggi - výborný 2


V šampionech nastoupil Draggiho syn - Dermot, třídu vyhrál s výbornou 1, CAC.


Dermot Paluduz - výborný 1, CAC


Ve třídě excellent se ukázal pes z našeho vrhu "B" Bastian a dostal výbornou 1.


Bastian Jeeves Irater - výborný 1


Ve veteránech byl jediný zástupce a to Avery Margodeer, u kterého pan rozhodčí vyzvihl především jeho krásně chlupatý ocas, který zdědil po své matce Ahře.

Pro soutěž BOB byl vybrán jeden z dospělých psů oceněných CAC. Nastoupili vítězové mezitřídy - náš Asi, otevřené - Anthony, šampionů - Dermot z nichž vybral pan rozhodčí nejlepšího dospělého psa.

Náš Asi všechny porazil a stal se

NEJLEPŠÍM PSEM



Assing Irater Irsias - výborný 1, CAC, NEJLEPŠÍ PES



Fenky začaly mezitřídou, kde se předvedly sestra Asiho Azaria a dcera Bastiana Adelaida. Monika opravdu nejspíš prolomila své druhé pozice a umístila se s Adinkou na prvním místě s výbornou 1, CAC.Ani Azalka se nenechala zahanbit a získala výbornou 2.


Azaria Irsias - výborná 2, Adelaida z Podlipnice - výborná 1, CAC


Po třídě otevřené nastoupila naše Randis ve třídě pracovní. Bohužel si Randis dva dny před výstavou rozřízla prst na přední noze, a proto jsem požádala pana rozhodčího o její posouzení pouze v postoji, usmál se a řekl, že v tom nevidí problém. Randis pečlivě prohmatal, jako každého, a napsal jí podrobný posudek, do kterého nakonec vepsal sám pan rozhodčí, že jí zadává známku velmi dobrá pouze proto, že ji nemohl vidět v pohybu.


Grayrory´s Drama - velmi dobrá 2


Třídu pracovní vyhrála Century Margodeer s výbornou 1, CAC.

V šampionech nastoupily Anette Grey Fi It (dcera našeho Brana a zároveň maminka našeho Asiho) a naše Molly. Molly se krásně předvedla a opravdu to nebylo pro pana rozhodčího jednoduché, ale nakonec zadal první místo s výbornou 1, CAC naší Molly.


Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind - výborná 1, CAC


Anetka jako jediná z plemene ovšem získala titul res. CAC.


Anette Grey Fi It - výborná 2, res. CAC


Ve třídě excellent se předvedly čtyři fenky, všechny získaly výbornou, vítězkou se stala Cesmína Paluduz.

Ve veteránech nastoupily dvě fenky také vybojovaly výbornou a vyhrála Anatolie Mariaxet.

Stejně jako u psů vybral pan rozhočí mezi fenkami jednu, která se zúčastnila soutěže o BOB. Nejlepší dospělou fenku vybíral pan rozhodčí mezi Adelaidou z mezitřídy, Century z pracovní třídy a naší Molly ze šampionů. Naše Molly byla vybrána jako

NEJLEPŠÍ FENA



Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind - výborná 1, CAC, NEJLEPŠÍ FENA


O titul nejvyšší nastoupil Draggiho syn Dante, náš Asi, naše Molly a veteráni.

MOLLY SE STALA NEJLEPŠÍM PŘEDSTAVITELEM PLEMENE!



Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind - výborná 1, CAC, NEJLEPŠÍ FENA, BOB


Molly získala kromě krásné kokardy s perokresbou hlavy své babičky Terinky i dar od pana rozhodčího, krásný malovaný talíř s deerhoundem.

Následovala soutěž o nejlepší hlavu, na kterou dostávali deeroundi "vstupenky" během posuzování podle rozhodnutí pana rozhodčího. Soutěže se účastnil náš Asi a naše Molly.

NEJLEPŠÍ HLAVA A VÝRAZ - NÁŠ ASI



Assing Irater Irsias


V soutěži o nejlepší pohyb byla také Molly a Asi. Molly postoupila se svojí sestřenicí Adelaidou do užšího výběru a nakonec tuto soutěž vyhrála Adinka, Molly se tedy umístila na druhé místě o nejkrásnější pohyb.


Adelaida z Podlipnice


Poté už jsme se těšili na přednášku o standardu plemene Scottish Deerhound od Hectora Heathcote a jeho paní Sue Finnet.


Během přednášky jsem si odskočila s naší Kesinkou do třídy veteránů mezi vlkodavy, které posuzovala paní Dagmar Kenis Pordham (chovatelská stanice irských vlkodavů Solstrand). Ve třídě veteránů fen se ukázalo pět fen, mezi kterými byla naše Kesi nejstarší. Kamarádi nám věnovali několik piškotů, na které Kesi krásně stála v postoji. Její posudek zakočila paní rozhodčí slovy "lovely lady" a my z toho měli velkou radost. Najednou Kesi postavila na první pozici a my se rozběhli a všichni tleskali včetně paní rozhodčí. Kesi se hrdě postavila na první místo a pózovala fotografům.


Cassy Surycan - výborná 1


Nakonec porazila i psa veterána a stala se

NEJKRÁSNĚJŠÍM VETERÁNEM!





Pak už jsme utíkali na přednášku, kde Kesi opět všichni obdivovali a Kesi si užívala zasloužené pozornosti a pochutnávala si na několika kouscích výborných buchet.

Jelikož byla Azalka a Asi přihlášeni do soutěže párů, tak jsme s Danou na pět minut ještě odběhli.

Přednáška byla velmi zajímavá a poučná, mnohé jsme se dověděli, jen nás mrzí, že se nezúčastnilo více českých rozhodčích, protože taková příležitost se jim jen tak nenaskytne.

Byl to krásný den plný nejrůznějších zážitků ...