Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

31.12.2009


Vánoční dárek pro deerhounda???



Každoročně člověk vymyslí nějakou hračku, sušené ucho nebo jinou podobně nelibě vonící pochoutku, ale to už je bez fantazie.

A tak letos jsme se jim rozhodli udělat překvapení jiné – přihlásili jsme je na „vánoční“ běhání do Brna. První problém nastal ráno, kdy jsme nahlédli na rtuť na teploměru, která ukazovala – 17 C. Máme jít, nemáme – abychom našim chlupáčkům spíš neublížili než je obdarovali. Nakonec rozhodl telefonát s naší babičkou, protože v Brně bylo „jenom“ - 10 C a tak jsme auto vystlali teplými dekami, psy oblékli do jejich dek a vyrazili.

I přes to mrazivé počasí přijeli skoro všichni přihlášení nadšenci a mezi nimi dokonce i tři peruánští naháči!! Ti na sobě kromě svetříků neměli opravdu ani chlup! Naše setkání připomínalo psí modní přehlídku. Většina psů měla na sobě slušivé deky, svetříky a jiné oděvy.


Páníčci se choulili v několika vrstvách bund a svetrů, čepice jsme měli stažené až na oči, rukavice jsme moc nesundávali ….a pokud to šlo, stejně jsme prchali do místního občerstvení na nějaký ten teplý nápoj. Psi ale dávali přednost radostnému dovádění na sněhu. Celý den nádherně svítilo slunce, ale foukal mrazivý vítr.

Přijela Ašova sestra Matylda s páníčky a Naďa a Lumír Trenčanští s vlkodaví dorostenkou Liou a deerhoundkou Andy – tetou Matyldy a Aši, kříženka Bára s Luckou a šeltie Aimee s Janou a Honzou.

Lia, Andy, Bára, Randis, Carrie - Clotilda, Asi, Molly, Matylda, Gina a Bella

Koupili jsme všem deerhoundům a všudypřítomným teierům Gině a Belle jen jeden běh a šli se ohřát. Organizátoři měli vše velmi dobře zvládnuté a tak opanovala příjemná přátelská atmosféra.

Velmi dobrý byl nápad s vánočními dárečky, kdy každý účastník donesl tolik dárků, kolik psů měl na startu. Všechny dárky se daly do velikého pytle odkud si potom zase každý vytáhl tolik dárků, kolik měl psů a tak jsme dostali veliké sušené kopyto, kterým jsme chtěli udělat radost Kesince – ta ho ale nechtěla, že je moc tvrdé a tak se v jeho ohlodávání střídají uchvácení teriéři a Carrie, balonek, pískací prasátko a další psí hračky a dobroty.

Všichni běželi – Molly se slugou, která sice rychle vyrazila, ale jak známo Molly moc nerada prohrává a tak za chvilinku už sluga viděla jen chlupatý deerhoundí ocásek.

Molly










Molly
Autor fotografie:Gwen

Asi běžel s Matyldou ...

Matylda, Asi






Asi


Matylda


Asi

Carrie si zkusila krátkou trať – k našemu potěšení běžela velmi hezky ...









Carrie

... a když jí nabídli ještě druhý běh, střapeček už i zakousla, protože tahle zábava se jí zalíbila.



Carrie - Clotilda
Autor fotografie:Gwen

Teriéři běželi společně, matka Gina s nadšeným pištěním a brzy své dceři ukázala záda.

Bella, Gina






Bella


Gina


Bella a Gina
Autor fotografie:Gwen

Po běhání jsme se šli projít společně na pole, psíci si ještě pohráli a vyrazili jsme domů do tepla.





Randis

Bára nám přinesla velkou „psí“ krabici pod stromeček. Byla tak krásně zabalená, že jsme si ji opravdu schovali až pod stromeček. Když jsme dáreček 24.12. večer rozbalili pod stromečkem našli tam dárek úplně všichni naši pejskové – i Fido a Andy !! Kesinka s Baltem dobrůtku a ostatní plyšové hračky – jak se jim líbily, posuďte sami ! Jako malé děti si je hned druhý den vzali ven na procházku.

















Fotografie z tréninku v Brně z 20.12.2009