Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

16.01.2010


Národní výstava Olomouc
10.01.2010



Dlouho jsme se rozhodovali, jestli máme jet nebo nemáme vzhledem ke sněhové kalamitě, která byla všude kolem nás. Ještě v sobotu večer jsme si psali a telefonovali s kamarády z Olomouce, jak tam situace vypadá. Ráno rozhodlo, všude bylo mokro bez ledu. Jenže jak jsme vyjížděli s autem z brány, uvízli jsme v mokrém sněhu. Nastoupila lopata a během chvilky bylo auto na silnici. Pak už cesta do Olomouce probíhala bez problémů.

Posuzoval nás pan Ing. Štefan Štefík ze Slovenska. Asi se předvedl ve třídě vítězů. Ke vstupu do této třídy ho opravňovaly tituly českého Vítěze speciální výstavy chrtů a Klubového vítěze Slovenského klubu chovatelů chrtů. Asi se v Olomouci stal nakonec nejkrásnějším představitelem plemene ze tří dospělých deerhoundů a získal výborný 1, CAC, Národní vítěz, BOB


Assing Irater Irsias


Celý den venku poměrně hustě padal mokrý sníh a tak jsme velmi váhali, zda opravdu zůstat na závěrečné soutěže. Nakonec zvědavost zvítězila a my zůstali.....k naší velké radosti se Asi umístil na pátém místě ve skupině chrtů.


Assing Irater Irsias


Assing Irater Irsias - 5. BIG


Cesta až do Brna byla lehce zasněžená, ale teplota byla mírně nad bodem mrazu. Při opatrné jízdě jsme vše zvládali, nakonec i posledních pár kilometrů bítešskými lesy a konečně jsme byli zase všichni v pořádku doma.

Asi splnil tímto dnem podmínky pro udělení titulu a protože na výstavě byli zástupci ČMKU, domů jsme si vezli dokonce už i novotou vonící diplom

ČESKÝ ŠAMPION



Assing Irater Irsias