Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

13.09.2010


CHRTÍ VÍKEND V RAKOUSKU

Grafenegg 14.08 - 15.08. 2010


Carrie a Bella



Po dovolené ve Francii další výlet do zahraničí - tentokrát do rakouského Grafeneggu na Evropskou výstavu chrtů a Klubovou výstavu chrtů. Vyjeli jsme až časně ráno, protože večer jsme byli už hodně unavení. Na místo jsme tak dorazili ve chvíli, kdy naši přátelé ještě spali. "Kempink" byl na velké louce, vybavený jen mobilními WC, ale za cenu tří francouzských přenocování...ale nic nám nevadilo ve společnosti našich kamarádů a psi měli velký prostor na běhání i s koupelnou ve formě potoka. Zaparkovali jsme, nachystali si nutné věci pro vytvoření zázemí pro psy v blízkosti výstavních kruhů a těšili se na pěkný den.

Výstavy v zámeckém prostředí mají své kouzlo ...





Evropská výstava chrtů - sobota 14.08.2010


Tuto výstavu přijel posoudit Björn Fritz, který posuzoval i naši klubovou výstavu. Ve třídě mladých se ukázal syn Randisky - Collin, který skončil na třetím místě.


Collin Eimhir Irater


Ve třídě šampionů se předvedl náš Asi, který porazil Draggiho syna Dermota, a získal výborný 1, CACA. O titul Evropský vítěz nastoupil se synem Bastiana Anthonym a nakonec vyhrál titul

EUROSIGHTHOUND WINNER 2010



Assing Irater Irsias


Ve třídě mladých nastoupila Carrie s německou fenkou. Carrie byla ve své veselé náladě, kterou vložila i do předvedení ... Třídu vyhrála s oceněním výborná 1, Nejlepší mladá fena.






JUNIOR EUROSIGHTHOUND WINNER 2010



Carrie Randis Irater


Ve třídě otevřené se představila naše Randiska, která skončila na třetím místě s výbornou.


Grayrory´s Drama


V šampionech zvítězila naše Molly s výbornou 1, CACA.


Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind


Největší překvapení nakonec - BOB se stává naše malá CARRIE, kterou krásně předvedla Iva ...


Carrie Randis Irater


BOB - Carrie Randis Irater



Carrie Randis Irater


Večer jsme si udělali výborovou schůzi, protože jsme se tady všechny sešly včetně KRKu a ušetřily tak klubu opět cestovní náklady. Zatím prostě musíme myslet na každou korunu. Probralo se v klidu všechno, co bylo potřeba. U toho se grilovalo, vařilo, jedlo a povídalo. Večer holky vyrazily do zámeckého parku vytvořeného v anglickém stylu, který opravdu stál za prohlídku!


zámek Grafenegg


Sice trochu pršelo, ale malým nočním obyvatelům parku to nebránilo, vydali se na obvyklou procházku a pozovali fotografům.


křeček


Spokojení, unavení jsme zalehli a těšili se na další den.


Rakouská Klubová výstava chrtů - neděle 15. 08.2010


Ráno chvilku poprchalo, ale pak se počasí opět umoudřilo a bylo moc hezky. Byli jsme zvědaví na novou rozhodčí G. Schröter z Německa, kterou jsme ještě nikdo z nás nezažili posuzovat. Věděli jsme o ní, že kreslí obrázky psů, ale jaký typ se jí u deerhoundů líbí jsme zatím netušili. Asi se předvedl v šampionech a tentokrát si pořadí prohodil s Derisem a skončil s výbornou 2, res. CACA. Paní rozhodčí hledala hodně "špidlatou hlavu" a celkově "lehčí" stavbu těla.






Assing Irater Irsias


Carrie i tento den vyhrála třídu mladých ...


Carrie Randis Irater


Randis, naše mamina, měla sluníčkovou, rozvernou náladu a opět nás překvapila - třídu otevřenou vyhrála s oceněním výborná 1, CACA.


Grayrory´s Drama




Grayrory´s Drama


Molly vyhrála třídu šampionů s výbornou 1, CACA a stala se i Nejlepší fenou.


Queen Qumolly Qwinta of Dirty Mind


Co dodat? Nejvíce však okouzlila paní rozhodčí naše Carrie - získala
BOB



Carrie Randis Irater


a tak se objevila znovu v závěrečných soutěžích. Ve kterých dostala Carrie obrázek hlavy deerhounda od paní rozhodčí Schröter a pan rozhodčí Rudi Brandt z Dánska nás zastavil a řekl, že by ji dal na šesté místo, kdyby bylo :o) Potřebuje však na tyto soutěže ještě velmi mnoho času a hlavně dospět. Jeli jsme domů spokojení, jenom jsme se "pohádali" s naší navigací, která nás chtěla vést nejkratší cestou přes vinice polními cestami. Raději jsme jí odporovali a zvolili silnice první třídy.