Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

12.05.2013


Holandská klubová výstava
Kastelheuven 9.5.2013





Rok se sešel s rokem a vyrazili jsme opět na cestu do Holandska za přáteli. Hanka do poslední chvíle nevěděla, jestli dostane dovolenou a tak jsem zavolala Ivě, jestli si nechce udělat krátkou dovolenou, po zajištění hlídání Jiříčka s námi skutečně i s Connie vyrazila.. Chtěla v Holandsku hlavně najít „manžela“ pro svou Connie.

Cesta ubíhala vesele bez problémů a za obvyklých 10 hodin jsme byli u de Waalových. Krátce jsme pozdravili Cobby a přejeli jsme k Lammertovi a Koertovi, kteří pro letošek byli našimi hostiteli. Koert uvolnil pro naše psíky jeden z velkých výběhů a tak si všichni čtyři mohli hrát a číst v trávě stopy svých holandských kamarádů a kamarádek. Iva s Hankou spaly v autě, já jsem spala v kanceláři, ve které bývají první dny fenky se svými štěňátky.

První den po příjezdu patřil tradiční klubové výstavě, pro kterou jsme s Honzou letos poprvé dělali rozety. Myslím, že se moc povedly a všem se líbily. Našim chlupatým svěřencům se dařilo, všichni vyhráli svou třídu, největší vítězství patřilo Daisy, která měla tři další soupeřky. O hlavní tituly CAC již v souboji naši nezasáhli.


Assing Irater Irsias

Daisy Carrie Irater

Carrie Randis Irater

Connie Randis Irater


Po výstavě následovala dražba obrázků, knih, vodítek a jiných předmětů s motivy deerhoundů. Na každém předmětu ležel lístek, kam se napsalo jméno zájemce a kolik nabízí. Pod první jméno se psaly vyšší nabídky. Tvrdě jsme zabojovaly a pár „cenných“ úlovků jsme získali.

Kompletní výsledky výstavy

Na večeři jsme jeli k Marlies a Jo, večeře byla výborná, ve skvělé atmosfeře a my se těšili na další den. Ráno jsem šla s Lammertem venčit deerhoundy po okolních loukách, bylo to moc hezké, hodně jsme povídali o všem možném, máme toho tolik společného kolem našich milovaných deerhoundů. Potom přijela Marlies a jeli jsme na výlet „do středověké vesničky“. Hanka s Ivankou nás následovaly naším autem. Marlies napoprvé netrefila vjezd k muzeu a tak projela s bohorovným klidem napřed jednosměrkou v protisměru po cyklostezce, potom krátkým zákazem vjezdu…Ivanka za volantem našeho autíčka ji mírně zděšená, poslušně následovala. V přírodě na několika stech metrech čtverečních byly ukázky středověkých obydlí, řemesel, jídel, původních plemen prasat a drůbeže. Mohli jsme si vyzkoušet rozdělat oheň křesáním kamenů, hry pro děti s kameny…samozřejmě, že jsme neodolali a za chvíli jsme se s Lammertem a Marlies vrátili do „dětských let“. Naši deerhoundi nás pozorovali shovívavě, pracovníci muzea zase mírně zděšeně – asi tak bláznivou návštěvu dospělých dlouho nezažili.


křesání kameny

prase

Carrie

Bella


Odpoledne nás Marlies vzala k pěstiteli a prodejci orchidejí. Když viděla, jak nás skleník s Ivou nadchnul a jak jsme se vrhli ke kytkám, moudře se s Lammertem uchýlili do malé kavárničky. Tolik krásy najednou, tolik nových druhů, vstřícný majitel, který si s námi o orchidejích, jejich pěstování dlouze povídal…skončilo to nákupem několika nádherných druhů a kultivarů, které jsme u nás dosud neviděli. Ani se nám nechtělo pryč.

Hanka byla doma s deerhoundy, protože kytky zrovna nemusí, spolu s Koertem upravovali Daisy a Carrie na Světovou výstavu, my s Ivou jsme byly šťastné. Odpoledne jsme ještě vybrali pro Connie manžela – Hyvese.


Carrie

Daisy

Pitlochry´s DIRTY MIND HYVES


Těch pár dnů proběhlo jako krásný sen a nezbylo, než se vrátit domů už se ale těšíme na další setkání.