Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

23.02.2014





Daisy Carrie Irater
autor fotografie: Bc. Eva Černohubová


Na DUOCACIB jezdíme každý rok. Letos byla přihlášená Kačka s Daisy, ale protože Kačka byla krátce po nemoci, rozhodli jsme se ji nevystavovat nebezpečí z další infekce ani unavovat a zůstala doma. Moje kamarádka Lada se stala její, Bellinčinou a Rosťovou opatrovnicí na oba dny a pejskové i Lada si víkend užívali po svém. Do Brna jsem odjela už v pátek večer a vzala jsem s sebou demoliční jednotku Alvina, aby byl pod kontrolou.


Sobota 22.2.2014



V sobotu nás za deerhoundy zastoupila pouze Daisy, ve fenkách ještě byla v dorostu její sestřenice Agáta , dcera Connie, fenka Olgy Brandové v mezitřídě a barvy psů hájil pouze Eragon od Vágnerů, jehož sestřička Dráča mu jela fandit. Posuzoval nás pan František Bouček a Daisy získala ve třídě šampionů titul V1 CAC CACIB BOB.


Daisy Carrie Irater


Velkou radost měl Alvin, kterého přijel navštívit bráška Ashley. Trošku mi srovnání vyrazilo dech, protože stejně jako je Daisy „kukačka“ ve vrhu D Irater, tak i Alvin je něco jiného než jeho sourozenci….někde by si měl koupit bohatší kožíšek, snad nám z toho vyroste. Ale když se podívám na fotky jeho dědečka Eimhira z roku 2009, kdy se stal otcem vrhu „C“ …..jistá podobnost zde je.


Alvik, Ashley

Ashley, Alvik

Ashley, Alvik


Čekali jsme na závěrečné soutěže, za Hankou přijela kamarádka Monika. Daisy to moc slušelo a byla zaslouženě vybraná do závěrečné pětice. Potom už následovalo obvyklé „na pátém místě se umístil…na čtvrtém…na třetím…“ Daisy zůstala sama se salukou v kruhu, když zaznělo : „Na prvním místě se umístil deerhound !“ Nadšeně jsem běžela fotografovat. Daisy se postavila na nejvyšší stupínek, na kterém stála v Brně již jako Junior BIS.

BEST IN GROUP - DAISY CARRIE IRATER



Daisy Carrie Irater


Honem jsme odložili ceny a spěchali zpátky do kruhu na soutěž o BIS dne, když se z amplionu ozvalo hlášení : „ Okamžitě si vezměte osobní věci a doklady a opusťte pavilon, následně postupujte dle pokynů policie České republiky !“ No, co vzala jsem věci a spolu s ostatními vyšla ven. Tam jsme se na sebe nevěřícně dívali, snažili se zjistit co bude a někteří z vítězů skupin nasedli do aut a odjeli domů. Dlouho jsme nevěděli, zda se bude pokračovat dnes nebo zítra ráno, organizátoři byli spravedlivě rozhořčení. Nakonec jsme se dozvěděli, že příčinou poplachu byla nevypnutá fritéza v jedné z restaurací, kde se spustil protipožární hlášič. A tak jsme jako obecenstvo BIS měli místo kynologů hasičský sbor. Výstavu vyhrála bearded kolie z Ruska a my jeli domů.

Kačka s Bellinkou a Ronym byli moc spokojení. Byli dvakrát na vycházce s Ladou. Hanka hostila u nich Vágnerovy a jejich kamarádku Janu Chytkovou s celkem třemi mazlíky. Hosté obsadili místnosti v prvním patře a my zůstali dole v domku. K večeři bylo skvělé nadívané kuře. Program po večeři se nakonec vyřešil velmi jednoduše, když Hanka vytáhla logické hry. Nikdo by nevěřil, jak se tolik dospělých okamžitě soustředilo na skládání obrazců. Na další už nezbylo moc času a šlo se spát.


Neděle 23.2.2014



Ráno jsme v pohodičce vyrazili o osmé hodině a přesto jsme skvěle stíhali. Přijela Dáša Tylšová s Béďou a Debinkou a Richterovi s Dickouškem. Navíc zde byla mladičká fenka Moniky Vocáskové. Posuzoval nás pan Pocas Joao Vasco z Portugalska. Honem jsem upravila Cedrika, kterého omezování deerhoundí svobody rozladilo a v kruhu se tvářil velmi znechuceně a tak byl poražen mladším Dickem. Ve fenkách zvítězila opět Daisy s titulem V1 CAC CACIB BOB.


Daisy Carrie Irater


V mezičase jsme udělali bonitaci a Dick i Daisy se stali chovnými jedinci.


Daisy Carrie Irater

Dick Assi Irater


Před závěrečkami se opět objevila Monika a i když se říká, že „dvakrát nevstoupíš do stejné řeky..“ i pan František Bouček vybral Daisy do závěrečné pětice. Tentoktát skončila na nádherném třetím místě, BIG vyhrála saluka, kterou Daisy v sobotu porazila.


Daisy Carrie Irater

Daisy Carrie Irater

Daisy Carrie Irater


Vrátili jsme se na Vrázovu, naložila jsem psíky a odjela do Náměště.