Úvod
O nás
Články
O deerhoundech
Chov
Naši psi
Fotogalerie

Kontakt:
Eva a Hana Voborníková
Náměšť nad Oslavou
vobornikova@cbox.cz

Foto měsíce
TOPlist

 

19.02.2011


DUOCACIB
Brno 5.- 6.02.2011


Carrie, Randis



Mezinárodní výstava v Brně byla dvoudenní a my měli na oba dny přihlášenou malou Carrie a na neděli i matku Randisku. V sobotu Hanka měla vodit ještě Cedrika, který bydlí v luxusním psím prostředí u Dáši Tylšové. Luxusním pochopitelně hlavně z pohledu psů, kteří mají pro sebe celý domek , zahradu a především oba milující páníčky po celé dny. K tomu dlouhé denní vycházky do lesů, pravidelná a vydatná strava – no co více si takový deerhound může přát.

Carrie pilně trénovala a my byli zvědaví, jak si naši svěřenci budou vést v konkutrenci dalších 3 deerhoundů, jednoho psa a dvou fen. Cedrik nastoupil do kruhu úplně první a pan rozhodčí Göran Bodegard ze Švédska ho v posudku pochválil tak, že jsme museli pyšnou Dášu „vyfouknout“. Posudek končil slovy – „pes dokonalý ve všech detailech, hvězdné kvality“….. no, to jsme ještě nikdy nikde napsané nedostali.


Cedrik Eimhir Irater


Cedrik posléze porazil svého konkurenta ze třídy otevřené a stal se CAC,CACIB, kvalifikace na Cruft´s.


Cedrik Eimhir Irater


Carrie nastoupila ve třídě otevřené, na přání druhých vystavovatelů, kteří měli své, byť starší, fenky v mezitřídě.


Carrie Randis Irater


Přesto, že byla nejmladší, porazila obě fenky a stejně jako její bratr si odnesla titul CAC,CACIB, kvalifikace na Cruft´s.


Carrie Randis Irater


Ve finále však na Cedrika neměla a tak BOB získal Cedrik a nám všem nezbylo nic jiného, než čekat do odpoledne na soutěže.


Cedrik Eimhir Irater - BOB; Carrie Randis Irater - BOS


Přestávku jsme využili ke zbonitování Cedrika, protože o něj projevila zájem jedna deerhoundí slečna. Bonitace se laskavě ujala paní Ing. Hana Petrusová, která si ho nechala předvést v pohybu a v postoji, pak se zamyslela a řekla: „No, já si myslím, že mu nemám vůbec co vytknout, je to fešák !“ A tak je možno psím deerhoundím dámám oznámit, že Cedrik je CHOVNÝ PES.


Cedrik Eimhir Irater


Trávili jsme zbytek dne ve stáncích – museli jsme hlavně koupit dárek Belince, která slavila své druhé narozeniny. Pípající a vřeštící plyšový ptáček naší terierce velikou radost opravdu udělal. O něco menší radost udělal tento skvělý dárek pochopitelně zbytku rodiny, když se s hračkou večer Belinka všem chlubila během televizního programu….

V závěrečných soutěžích Cedrik opět zářil a přes své mládí získal titul 4. BIG. A pro Dášu další, veliký pohár.


Cedrik Eimhir Irater - 4.BIG


Kompletní výsledky včetně fotografií z 5.2.2011


Neděle


Randiska byla sice překvapená, ale zároveň mile potěšená, když jsme ji ráno s Carrie naložili do auta. Na výlet se těšila a Carrie byla ráda, že nejede sama. V hale jsme jim zase nejdříve vybudovali pelíšek a teprve potom jsme je dovedli. Deerhoundi šli opět na řadu na začátku a rozhodčí byl chovatel vipetů pan Arne Foss z Norska. V sobotu posuzoval bernské salašnické psy a k údivu některých, ale k velkému potěšení zkušených chovatelů, využíval během posuzování celou stupnici známek od výborný až po dostatečný.

Randiska měla výbornou náladu do chvíle, kdy jsem vzala do ruky mučicí nástroj zvaný kartáč. I když na švédského teroristu používám zásadně měkkounký anglický kartáč, přesto Randiska považuje důkladné česání svého kožíšku za velmi, ale velmi hnusný čin. Sušené kuřecí masíčko ji však obměkčilo a do kruhu se vysloveně těšila. Tento den se vystavovaly 4 fenky a jeden pes. Carrie byla opět ve třídě otevřené a získala CAC.


Carrie Randis Irater


Randiska, přes svůj věk a zasloužilé mateřství, doslova veskotačila do kruhu. Taky by se dalo napsat přirovnání udělala ze sebe „roztomilého diblíka“….i ona získala CAC a splnila tímto dnem podmínky pro udělení titulu:

ČESKÝ GRANDŠAMPION



Grayrory´s Drama - Randis


Dostala jsem čestný úkol vodit ji v soutěži o CACIB, kam nastoupila se svou dcerou a vítěznou fenkou z mezitřídy. Randiska se v podstatě předvádí úplně sama, což je možno zvládnout, stačí běžet za ní a tvářit se, že hlavní roli hrajete Vy a ne Randiska. To jsem zvládla, i když matka Randiska v pohybu nasadila velmi rychlé tempo…. V postoji jsem potom jenom koukla, že stojí správně a raději jsem na ni nesahala, abych jí to nepokazila a Randiska na mě mrkla: „Dobrý, jsem kočka viď…“ a bylo to.


Carrie a Randis


Carrie svou mámu nakonec porazila a tak to má být. Dcery mají být lepší a potom zase jejich dcery…a tak Carrie CACIB a Randiska zase porazila třetí fenku a získala res. CACIB.


Carrie Randis Irater, Grayrory´s Drama - Randis


V soutěži o BOB nakonec vyhrála Carrie nad psem z otevřené třídy a tak jsme zase čekali na závěrečné soutěže….


Carrie Randis Irater


V závěrečných soutěžích tentokrát Carrie nebyla vybraná do užšího výběru, ale předvedla se moc hezky.


Carrie Randis Irater



Kompletní výsledky včetně fotografií z 6.2.2011